Hoe kan ik mijn verzekeringen slim afsluiten?

Allereerst is het slim om u zelf een vraag te stellen: welke verzekering wil ik precies afsluiten? Natuurlijk zijn er een aantal verzekering die voor de Wet in Nederland verplicht zijn. Voor verzekering die niet verplicht zijn, maar u één van deze verzekeringen toch wilt afsluiten. Is het om weten hoe u uw verzekering kunt afsluiten? Hoe? Dat vertellen wij u graag.

Hoe verplicht zijn verzekeringen in Nederland?

  • Verplicht: Basis zorgverzekering, WA-verzekering voor motorvoertuig
  • Verplicht door hypotheekverstrekker: Overlijdensrisicoverzekering
  • Niet verplicht maar wel zo slim: Aansprakelijkheidsverzekering, Inboedelverzekering
  • Niet verplicht en afhankelijk van je situatie: Rechtsbijstandverzekering, Reisverzekering, Annuleringsverzekering, Uitvaartverzekering, Caravanverzekering

Het is mogelijk om een verzekering online af te sluiten. Dit is erg eenvoudig en u kunt dit vaak binnen een half uur geregeld hebben. Als u niet weet welke verzekering u het beste af kunt sluiten, dan kunt u het beste eerst online diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Dit kan eenvoudig op diverse vergelijkingswebsites. Vaak kunt u via deze websites direct doorklikken naar de aanbieders zodat u direct een verzekering af kunt sluiten.

Op de website van de aanbieder wijst alles als het goed is voor zich. U kunt zien welke gegevens u in dient te vullen. Als u alle stappen heeft doorlopen dan is de verzekering met succes afgesloten. U krijgt dan als het goed is een bevestigingse-mail, brief of een printje wat u af kunt drukken zodat u bewijs heeft van de afgesloten verzekering.

Voorbeeld van online je verzekeringen afsluiten: