Grote kunstwerken of memorabilia tentoonstellen? Geen probleem met deze oplossing!

Houd jij van groot, groter, grootst en kan het jou niet opvallend genoeg worden? Als je graag grote doeken aan je muur hebt of souvenirs van bijvoorbeeld sportwedstrijden en dergelijke meeneemt, dan kan het lastig zijn om deze goed tentoon te stellen. Toch kun je dit probleem gemakkelijk verhelpen door een baklijst 100×100 te kopen. Met deze lijsten van 1 bij 1 meter kun je namelijk ongelooflijk veel. In dit artikel leer je wat een baklijst precies is en hoe jij het kunt gebruiken voor al jouw grootse fantasieën.

Wat is een baklijst?

Iedereen kent de standaard fotolijst, waarbij je via de achterkant een foto tussen het glas en het frame kunt stoppen. Een baklijst is echter voortgekomen uit de noodzaak om canvassen een ruimte te geven. Bij een baklijst monteer je jouw canvas in de lijst, daarom wordt het dus een bak genoemd. Meestal gebeurt dit vanaf de voorkant, maar je kunt het ook vanaf de achterkant doen. Baklijsten hebben vaak een diepere rand, waardoor de zijkanten van het canvas niet zichtbaar zijn (tenzij je dat wilt, maar daar komen we later op terug) én je hoeft het houtwerk niet uit je canvas te halen, waardoor het de stevige vorm behoudt. Ideaal dus voor grote kunstwerken, maar ook voor jouw voetbalshirt met handtekeningen van het elftal of de bal die je hebt gevangen tijdens een fantastische honkbalwedstrijd. De baklijst heeft namelijk geen glaswerk, waardoor je de hele diepte van de lijst kunt gebruiken.

Grote kunstwerken of memorabilia tentoonstellen? Geen probleem met deze oplossing!

Gebruik maken van de diepte

Baklijsten zijn dus een diepere soort lijst waar je allerlei verschillende spullen in kwijt kan. Door het gebrek aan glas, kun je allerlei dikke spullen in de lijst monteren en ze voorzien van een prachtig frame. Je hoeft hiervoor alleen maar extra montage spullen te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een soort paspop-hand waar je de bal in kunt leggen van je favoriete wedstrijd. Deze hand kun je vervolgens monteren op het achterbord van de baklijst, zodat deze uitsteekt alsof de hand naar je reikt. Voor een sport t-shirt van jouw team kun je simpelweg het shirt op de achterplaat van de lijst monteren met nietjes of spelden. Zo blijft jouw herinnering altijd goed zitten en zul je elke keer herinnerd worden aan het beste team. Door het inframen van een herinnering, breng je er extra aandacht naartoe, waardoor het meer opvalt én je geeft het een eervolle plaats. Je kunt echter ook de lijsten gebruiken voor het framen van canvaslijsten en hier kun je zelfs nog iets meer speciaals mee doen.

Grote kunstwerken of memorabilia tentoonstellen? Geen probleem met deze oplossing!

Alsof we zweven door de lucht

De baklijst is ontworpen voor canvasdoeken en dat zie je. Ze bieden een mooi frame voor het toch al redelijk stevige canvas én ze komen met een speciale feature. Als de randen van jouw canvas ook geschilderd of gedrukt zijn, kun je deze juist ook tentoonstellen. Zoals we eerder al zeiden, kun je de randen juist laten opvallen dankzij de baklijst en dit is hoe dat werkt: Doordat het canvas aan de voorkant van de lijst wordt gemonteerd, kun je ervoor kiezen om de lijst groter te laten zijn dan jouw kunstwerk. Kies je voor een baklijst van het formaat 100×100, dan kun je hier ook gerust een canvas van 98×98 cm in plaatsen. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen de randen van het canvas en de randen van de lijst, waardoor het lijkt alsof jouw canvas aan het zweven is in de lijst. Hierdoor kun je ook leuk spelen met de kleur van de plaat aan de achterkant. Ga je voor een zilveren lijst voor jouw zwart/wit foto op canvas? Dan kun je de achterkant mooi zwart laten maken, zodat het contrast tussen de lijst en het canvas duidelijker wordt. Je kunt echter ook kiezen voor een leuk kleurtje als dit beter past bij jouw interieur. De canvaslijst biedt zo dus ongelooflijk veel mogelijkheden voor het vormgeven van jouw kunst én je ruimtes. Perfect dus voor iedereen die groots durft te denken!